Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-09@06:44:38 GMT

مبعث رسول الله (ص) طلوع عقلانیت بود

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۶۰۲۹۰

مبعث رسول الله (ص) طلوع عقلانیت بود

به گزارش ایسکانیوز امین زینی وند- پژوهشگر فرهنگی وخبرنگار در این یادداشت می نویسد : انتخاب حضرت محمد(ص) به عنوان نبی خاتم آغازگر رسالت سنگین آن حضرت است تا به جهانیان عالم بفهماند که خدای احد واحد، صاحب و مالک دنیا و آخرت است و همه چیز در ید قدرت اوست.
نکته قابل تامل در نبوت پیامبر اسلام(ص) آن است که در کتاب‌های آسمانی از جمله تورات و انجیل بشارت از مبعوث شدن آن حضرت وارد شده است تا جایی که پیامبران پیشین نوید آمدن خاتم پیامبران را با القابی از جمله احمد و ستوده داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در دوران کودکی ایشان و طی سفر به مدینه بود که( بحیرای راهب) نشانه‌های نبوت را در وجود آن حضرت دید و منتخب بودن وی به عنوان خاتم‌الانبیا را بر ابوطالب که در آن سفر همراه پیامبر(ص) بود، اعلام کرد؛ زیرا بحیرای راهب به یقین می‌دانست که رسول‌الله کار ناتمام ۱۲۴ هزار پیامبر پیشین را تمام خواهد کرد و بنی‌آدم را از حضیض عزلت به اوج عزت خواهد رساند.
در روزگاری که جهل و جاهلیت بر شبه جزیره حجاز سایه افکنده بود، زنده به گور کردن دختران صغیر مایه فخر مردان بود، قانون برده‌داری و تبعیض سیاه‌پوست و سفید‌پوست به وضوح مشاهده می‌شد؛ یک مرد الهی از سلاله بنی‌هاشم آمد و انسانیت را در لوای توحید و یکتاپرستی به جامعه ارزانی داشت.
روز بعثت پیامبر به واقع طلیعه نظام عقلانیت است زیرا در آن روزگار، ارتباط و تعامل بین انسان‌ها بر هیچ مسلک و مرامی منطبق نبود، حقوق اجتماعی و انسانی افراد نادیده گرفته می‌شد، حق ضعفا ناحق می‌شد، به مال یتیم رحم نمی‌شد، غارتگری و تاراج اموال انسان‌ها همه جا را فراگرفته بود و حقوق اولیه زنان و دختران در وضعیت اسفباری قرار داشت‌، تا جایی که زن به عنوان ارثیه مرد به شمار می‌رفت.


روز مبعث فرا رسید و محمدامین با حاکمیت اخلاق در جامعه، زمینه‌ساز تحول درونی و انقلاب اخلاقی در انسان‌ها شد و انحطاط آن روزگار را بر روی ریل صراط مستقیم قرار داده و مکروهات کذب جاهلی را به ارزش‌های الهی مبدل ساخت.
مبعث مبارک پیامبر اسلام ترنم آیه آیه و ورق ورق قرآن صامت است، در آن هنگام ۲۷ رجب سال چهلم عام‌الفیل بود که پیامبر در غار حرا با خدای خود خلوت کرده بود، به ناگاه، پیک وحی بر او نازل شد؛ که بخوان؛ بخوان ای محمد(ص) بخوان به نام پروردگارت که خلق کرد؛ همان که انسان را از خون بسته ‌آفرید. بخوان که پروردگارت از همه بزرگوارتر است، همان که به وسیله قلم تعلیم نمود و به انسان آنچه را نمی‌دانست، یاد داد.
با نزول آیات اولیه سوره علق و استماع اسرار حق، پیامبر اسلام(ص) به طور مستقیم رسالت سنگین خود را آغاز و وارد کار عملی شد و با بهره‌گیری از شیوه‌های فرهنگی توانست عده‌ زیادی را جذب کرده و مکتب مترقی اسلام را معرفی کند، شمع جمع آفرینش به نیکی دریافته یود که میراث‌دار حکمت لقمان، ملک سلیمان، صبر ایوب، ناقه صالح، زبور داوود، کشتی نوح نبی‌الله، تبر ابراهیم‌ خلیل‌الله، عصای موسی کلیم‌الله و مائده آسمانی عیسی روح‌الله است.
مبعوث شدن آن حضرت نه تنها آغاز تحول بنیادین در جزیره‌العرب بود بلکه تمام قوانین و ارزش‌های مورد نیاز برای کمال و تعالی انسان را فراروی جهانیان قرار داد. مجموعه فعالیت‌های ۲۳ ساله پیامبر در مکه و مدینه به اصلاح جامعه منجر شد ذکر این نکته ضروری است که امدادهای کارگردان جهان، در همه حال شامل حال آن حضرت بود و بدون لطف خداوند این مهم محقق نمی‌ شد.

700

مبعث مبعث حضرت محمد (ص) مبعث و طلوع عقلانیت غار حرا 27 رجب محمد امین

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۶۰۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است

 

 




به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان گفت: امام جعفر صادق(ع) بعنوان رئیس مذهب تشیع حق بزرگی بر عالم تشیع دارند که هر کس اندک مطالعه ای در حالات امام صادق(ع) داشته باشد، این مسئله برای او پوشیده نیست.

حجت الاسلام والمسلمین محمد مروارید گفت: سالروز شهادت امام صادق(ع) را تسلیت می گوییم و این امام همام حق بزرگی بر عالم تشیع دارند که هر کس اندک مطالعه ای در حالات امام صادق(ع) داشته باشد، این مسئله برای او پوشیده نیست.

وی با اشاره به تلاش ائمه معصومین(ع) برای انتقال معارف در دوره های گوناگون، تصریح کرد: دین مقدس اسلام در زمان پیامبر اکرم(ص) قوت گرفت و اساس اسلام از طرف پیامبر گرامی اسلام(ص) تبلیغ می شد، بعد از آن جنگ هائی ایجاد شد اما در عین حال در زمان حضرت امیرالمومنین(ع) نیز فرهنگ اسلامی سبب شد نهج البلاغه بعنوان دریائی از علوم و حکمت های اسلامی تدوین و توسط حضرت در جامعه انتشار یابد که از بزرگترین افتخارات می باشد.

استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان با بیان این که این از افتخارات بزرگ هر شیعی می باشد که امام اول او امیر مومنان(ع) است، خاطر نشان کرد: پس از رسول گرامی اسلام(ص) کمالات و ارزش های انسانی از هر امام به امام بعدی علی رغم شرائط سخت دوران انتقال می یابد آنطور که دوران امام حسن مجتبی(ع) نیز مصادف با خلافت معاویه است که انواع ظلم ها را روا داشتند و متاسفانه زمینه ای برای گسترش فرهنگ اسلامی فراهم نشد.

حجت الاسلام والمسلمین مروارید ادامه داد: خون مقدس سید الشهدا(ع) در کربلا زمینه ای کلیدی برای ترویج و بسط دین فراهم آورد و پس از ایشان نیز دوران امام سجاد(ع) سراسر دانایی و علم و دانش است همانطور که صحیفه سجادیه دلیل بر حقانیت امام چهارم شیعیان، حضرت زین العابدین، امام سجاد(ع) می باشد.

وی افزود: پس از این دوران امام باقر و امام صادق(ع) تلاش زیادی در راستای ترویج علمی داشتند آنچنان که هر آنچه امروز مراجع و علمای شیعه دارند، همه بهره مند از دریای علم امام صادق(ع) بوده و هستند.

استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان با بیان این که شیعه و اهل سنت افتخارشان شاگردی امام صادق(ع) می باشد، اظهار داشت: هرآنچه امروز از اصول و اعتقادات، معارف، توحید، نبوت، امامت و ... وجود دارد از امام باقر(ع) و امام صادق(ع) رسیده آنطور که ۴ هزار نفر با حضرت مراوده علمی داشتند و حق بزرگی بر ما دارند.

 

دیگر خبرها

  • طلوع خواهر خورشید در افق جهان هستی / میلاد بانویی که ولی‌نعمت ایران شد
  • محبت به اهل بیت (ع) از نعمت های الهی است
  • حضرت معصومه علیها السلام، الگوی هویت دخترانه در اسلام
  • جایگاه ویژۀ دختران در اندیشه اسلامی
  • اشتراکات وثیق شیعه و اهل سنت
  • آیت‌الله جوادی آملی: فریب، راه نیست و با آن نمی‌توان زندگی کرد
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • شهید مطهری الگویی وارسته برای نسل امروزی است
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است